access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

EPILACIJA (IPL)

Medeja

IPL tehnologija emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom roku. Pored diodnog lasera, odličan način za dugotrajno redukciju neželjenih malja.
-Aparat proizvodi kratke intenzivne svetlosne pulseve, filtrira ih na određenoj talasnoj dužini kako bi ih upio samo melanin u dlaci i usmerava ih prema dlačicama.
-Optimalna dužina dlake za epilaciju je ne duže od 1 mm i najbolji efekat se ostvaruje ukoliko se malje jedan dan pre tretmana skinu brijačem.
-Toplotom se uništi koren dlačice, ali one ostaju u folikuli još izvesno vreme nakon tretmana, a zatim same opadaju. U toj fazi može izgledati kao da one i dalje normalno rastu, ali ako budete pokušali da izvučete dlaku videćete da ona lagano klizi iz folikule.
-Na koži se nakon tretmana može pojaviti lagano crvenilo, koje je poželjno, kako bi znali da je tretman bio uspešan. Crvenilo se brzo povlači.
ŠTA TREBATE ZNATI KADA JE IPL U PITANJU?
Zbog različitih faza rasta dlake, biće potrebno ponavljanje tretmana. Razmaci između tretmana kreću se od 4 do 6 nedelja, a broj potrebnih tretmana je od 4 do 8. Jedno od najvažnijih pravila kod epilacije IPL-om je da koža ne sme biti izložena sunčevim zracima, niti UV zračenju 2 nedelja pre i 2 nedelja nakon tretmana. Razlog je da bi se postigao maksimalno dobar efekat, kako se svetlost ne bi „rasipala“.
KO NE MOŽE BITI KANDIDAT ZA IPL?
Insulin zavisni dijbetičari, trudnice, dojilje, ljudi koji koriste bilo kakvu vrstu hormonalnih terapija.
Neophodno je naglasiti kozmetičaru ako ste pod bilo kakvom terpapijom, bilo lekovima ili antibioticima, injekcijama i sl.

Kategorije proizvoda


close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je usluga

 • keyboard_arrow_right
 • prod check
  check
 • akcija - 0 %
  RSD RSD
  akcija - 0 %
  RSD RSD