access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

IPL TERAPIJA AKNI

Medeja

Uzroci nastanka akni su povećana osetljivost lojnih žlezda na hormonalni status (androgeni hormoni), pojačano lučenje loja (seboregulacija) i začepljenje sebo-žlezda. Akumulacija loja olakšava razmnožavanje bakterija koje dovode do upalnog procesa i nastanka akni. Intenzivno pulsirajuće svetlo deluje na principu svetlosnih talasa, koji visokom temperaturom (talasne dužine od 430 nm) uništavaju bakterije koje prouzrokuju akne. Tretiranje pomoću ove metode prikladno je za lečenje teških oblika akni, većinom na licu i na leđima.
Rezultati su uočljivi već nakon prvog tretmana, proceduru je neophodno ponavljati u razmaku od 7 do 14 dana, sve dok krajnji rezultati ne kažu drugačije.
Tok tretmana i rezultati Koža ne sme biti osunčana, 2-3 nedelje pre tretmana treba izbegavati solarijum, sunčanje i kreme za samopotamnjivanje.
Tretman traje 20-45 minuta.
Koža je nakon tretmana osvežena, ne primećuju se preterane reakcije kao što je crvenilo, otok,a u tom slučaju prikladne su hladne obloge. Reakcija nestaje nakon 2 – 3 dana.
U periodu od najmanje 4 nedelja nakon tretmana neophodno je štititi lice od Sunca. Intenzivno pulsirajuće svetlo može uklanjati akne, ali postoje vrste akni koje se ne mogu rešiti ovim načinom.
Zbog toga je najbolje zakazati konsultaciju pre samog tretmana.

Kategorije proizvoda


close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je usluga

 • keyboard_arrow_right
 • prod check
  check
 • akcija - 0 %
  RSD RSD
  akcija - 0 %
  RSD RSD