';
Image module

jačanje tela kroz masažu

Limfna
drenaža

Limfni sistem se sastoji od limfnih žlezda i limfnih sudova koji se granaju po čitavom telu, slično kao mreža krvnih sudova.

Limfni sistem ima veliku ulogu u imunom sistemu i proizvodnji antitela, zato što vraća limfu u krvotok, filtrira limfu od oštećenih ćelija i bakterija i vrši proizvodnju imunih ćelija.

Limfna drenaža je terapija namenjena da stimuliše slobodan tok kretanja limfe u sistemu. Izvodi se manuelnom masažom koja se primarno fokusira na specifične limfne čvorove i tačke na telu prateći njen prirodni tok.

Osnovni cilj terapije je uklanjanje blokade i zadržavnja tečnosti, najčešće u predelu gornjih i donjih ekstremiteta.

Primenjuje se kod upala i otoka mišića i zglobova, ugrađivanja implantanata, liposukcije. Nezaobilazna je terapija kod problema u radu digestivnog trakta kao što su opstipacija, lenja creva, nadimanje.

Limfna drenaža je kao prevenitivna detoksikacija, odlična u održavanju već postojećeg zdravog stanja tela, a toplo se preporučuje i ženama u drugom stanju.

Danas ova masaža ima široku primenu u kozmetičke svrhe lica i to najčešće u redukovanju podočnjaka, podbradka kao i nakon raznih kozmetičkih intervencija.

Image module

Ostale masaže

This site is registered on wpml.org as a development site.